Το 2o ΕΠΑΛ Σερρών βραβεύτηκε από την Eurobank

Από αυτό αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης

 

Τους αριστούχους αποφοίτους Λυκείων των Νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρου και Ροδόπης βράβευσε η Eurobank στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank.

Στην ίδια εκδήλωση βραβεύθηκαν και 11 αριστούχοι από τους νομούς Δωδεκανήσου, Λέσβου, Σάμου και Χίου που φοιτούν σε πανεπιστήμια της Μακεδονίας και Θράκης.

Σε μια ζεστή και συγκινητική τελετή, παρουσία των οικογενειών τους, οι 158 αριστούχοι μαθητές που ξεχώρισαν φέτος με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις βραβεύθηκαν στις 23 Ιανουαρίου 2020.

Στην ομιλία του ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Σταύρος Ιωάννου τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Η επιμονή της Eurobank να στηρίζει το πρόγραμμα επιβράβευσης των παιδιών που μοχθούν για να διακριθούν στο πεδίο της
γνώσης και να αριστεύσουν, αντανακλά τη βαθιά πεποίθησή μας πως η Παιδεία, σε όλους τους καιρούς, είναι το βασικό πεδίο εξέλιξης της κοινωνικής δομής, των επιστημών, του πολιτισμού. Η διαμόρφωση των συνθηκών εκείνων που θα επιτρέψουν στους πολίτες να έχουν πρόσβαση, χωρίς διακρίσεις, σε δομές που εξασφαλίζουν υψηλό μορφωτικό και εκπαιδευτικό επίπεδο είναι η σημαντικότερη επένδυση που οφείλει να κάνει μια χώρα προκειμένου να διασφαλίσει ένα βιώσιμο μέλλον σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό και απαιτητικό διεθνές περιβάλλον».

Καλωσορίζοντας τους βραβευθέντες και τις οικογένειές τους ο συντονιστής της εκδήλωσης κ. Γιώργος Κηπουρός, Επικεφαλής Τομέα Δικτύου Καταστημάτων Θεσσαλονίκης, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης σημείωσε ότι «Η Μεγάλη
Στιγμή για την Παιδεία είναι μια πρωτοβουλία που μας κάνει υπερήφανους κυρίως για το αντίκρισμά της στο πιο ελπιδοφόρο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, τους νέους μας».

Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας,

Έρευνας και Θρησκευμάτων, η Eurobank έχει βραβεύσει συνολικά 17.725 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα, ενώ μαζί με τους 861 που βραβεύονται φέτος ο αριθμός ανέρχεται σε 18.586.

Κύριος σκοπός του Προγράμματος είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων, που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ? Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης (πάνω από 18.000) στην
τριτοβάθμια εκπαίδευση σε κάθε ένα από τα 1.760 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Οι 158 αριστούχοι που βραβεύθηκαν συγκέντρωσαν από 18.000 έως 19.491 μόρια.

Εξ αυτών, 58 εισήχθησαν σε ιατρικές και σχολές επιστημών υγείας, 40 σε ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές σχολές, 32 σε πολυτεχνικές και σχολές θετικών επιστημών, 11 σε σχολές επιστημών οικονομίας και πληροφορικής και 17 σε
στρατιωτικές σχολές.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε εννέα Λύκεια από τα οποία αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού.

Συγκεκριμένα, στο Νομό Θεσσαλονίκης, στην εκπαιδευτική περιφέρεια Ανατολικής
Θεσσαλονίκης βραβεύθηκε το 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης και
είναι η δεύτερη χρονιά που το συγκεκριμένο Λύκειο βραβεύεται στο πλαίσιο του
Προγράμματος.

Επίσης, στην εκπαιδευτική περιφέρεια Δυτικής Θεσσαλονίκης
βραβεύθηκε το 2ο Γενικό Λύκειο Ελευθέριου Κορδελιού, για πρώτη φορά.

Στο Νομό Δράμας, το 2ο Γενικό Λύκειο Δράμας που βραβεύεται για ένατη φορά.

Στο Νομό Έβρου, το 2ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης διακρίθηκε για δεύτερη
φορά στη διάρκεια του προγράμματος.

Στο Νομό Καβάλας, το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας απέσπασε για πέμπτη φορά την
διάκριση αυτή.

Στο Νομό Ξάνθης, το 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης που διακρίθηκε για τρίτη φορά με
την τιμητική διάκριση.

Στο Νομό Ροδόπης, το 2ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής απέσπασε για τρίτη φορά την
διάκριση αυτή.

Στο Νομό Σερρών, το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Σερρών διακρίθηκε για πρώτη
φορά στη διάρκεια του προγράμματος.

Και στο νομό Χαλκιδικής, το Γενικό Λύκειο Κασσάνδρας που βραβεύεται επίσης
για πρώτη φορά.

Ομιλία πραγματοποίησε η βραβευθείσα του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» το 2016, Αλεξάνδρα Μπεκιαρίδου, φοιτήτρια στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η κα Μπεκιαρίδου τόνισε ότι είναι σημαντικό να υλοποιούνται τέτοιες πρωτοβουλίες και να βραβεύεται η πραγματική
αριστεία, ενώ απευθυνόμενη στα παιδιά σημείωσε:

«Αρπάξτε τη ζωή από τα μαλλιά, ανεβάστε ακόμη πιο ψηλά τον πήχη, αγωνιστείτε για αυτά που επιθυμείτε. Αλλά μην ξεχνάτε τέτοιες στιγμές όπως αυτή να αναπολείτε τον μακρύ και δύσκολο δρόμο που διανύσατε, να δέχεστε την ικανοποίηση της επίτευξης των στόχων σας. Και μην λησμονείτε ποτέ τα άτομα που ήταν μαζί σας σε αυτό το ταξίδι, την οικογένειά σας».