«Τα Αρωματικά και Φαρμακευτικά φυτά»

Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020, ο Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος του 2ου ΕΠΑΛ Σερρών διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: «Τα Αρωματικά και Φαρμακευτικά φυτά», και στόχο την ενημέρωση για τις καλές προοπτικές που παρουσιάζει η καλλιέργειά τους.

Οι εισηγήτριες είναι δύο καταξιωμένες προσωπικότητες στον επιστημονικό χώρο:

  1. Η Διδάκτωρ Ελένη Μαλούπα, Γεωπόνος, με διδακτορικό στη Βιολογία και στη Φυσιολογία Φυτών, Τακτική Ερευνήτρια στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ και Διευθύντρια του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, ανέπτυξε το θέμα: «Προστασία, διατήρηση και αξιοποίηση των Ελληνικών Αρωματικών και Φαρμακευτικών φυτών».
  2. Η Διδάκτωρ Κατερίνα Γρηγοριάδου, Γεωπόνος, με διδακτορικό στη Βοτανική και Εντεταλμένη Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών πόρων στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ, ανέπτυξε το θέμα: «Καλλιέργεια Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών – Προϋποθέσεις δημιουργίας επιτυχημένης μονάδας καλλιέργειας/μεταποίησης Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών».

Στην ημερίδα που ήταν ανοιχτή για το κοινό και την οποία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων η Συντονίστρια εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Μπεζεργιαννίδου Αικατερίνη και η διευθύντρια του Εργαστηριακού Κέντρου Σερρών κ. Αγγελίδου Ξανθίππη, παρουσιάστηκε το έντυπο που ετοίμασε ο Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος με θέμα τα Αρωματικά και Φαρμακευτικά φυτά. Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν αφεψήματα αρωματικών φυτών.