Πράξη Αγάπης στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό

Στις 17.04.2024 ημέρα Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε Εκπαιδευτική Διδακτική Επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών των τμημάτων ΒΥ1 και Β5 του 2ου ΕΠΑΛ Σερρών στο «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

Οι μαθητές και μαθήτριες είχαν τη ευκαιρία να ενημερωθούν από το προσωπικό σχετικά με το σκοπό, την ίδρυση και τη λειτουργία του Σωματείου. Επίσης, ενημερώθηκαν ότι το Σωματείο λειτουργεί με βάση το σεβασμό στη διαφορετικότητα του κάθε παιδιού καθώς και στις εκάστοτε θρησκευτικές και πολιτιστικές του παραδόσεις. Επιπλέον φροντίζει για την ασφάλεια των παιδιών που φιλοξενεί, σεβόμενο και προασπίζοντας τα δικαιώματα τους.

Στη συνέχεια, οι μαθητές επισκέφτηκαν τον εκθεσιακό χώρο όπου λειτουργεί κατάστημα στο οποίο είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να αγοράσουν προϊόντα που δημιούργησαν τα παιδιά (π.χ. πασχαλινές λαμπάδες).

Μετά την επίσκεψη στον εκθεσιακό χώρο πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στον εξωτερικό χώρο στον οποίο βρίσκονται οι 8 πλήρως εξοπλισμένες κατοικίες με το απαραίτητο προσωπικό σε «μητέρες» και «θείες» (φροντίστριες).

Στο τέλος της επίσκεψης προσφέρθηκε μια μικρή οικονομική ενίσχυση από το σύλλογο εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου, ως πρόταση αγάπης, με σκοπό την κάλυψη των ολοένα και αυξανόμενων αναγκών του Σωματείου.

 

Οι καθηγητές,

Βοζίκη Στυλιανή, ΠΕ87.09

Ρέππας Στέφανος, ΠΕ87.04