Ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος KIDS SAVE LIVES & iSAVElives For School

Την Τρίτη 12/03/2023 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τρίτο και τελευταίο μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος KIDS SAVE LIVES & iSAVElives For School με πρακτική άσκηση στα τμήματα Βοηθών Ιατρικών Εργαστηρίων και Βοηθών Νοσηλευτών.

Την πρακτική άσκηση πραγματοποίησε η σχολική νοσηλεύτρια και εθελόντρια (μέντορας) της οργάνωσης KIDS SAVE LIVES κα. Σουλικτζή Ζωή. Στα πλαίσια αυτής, οι καθηγητές και παιδιά εκπαιδεύτηκαν πάνω στη άσκηση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), στην τοποθέτηση του θύματος σε θέση ασφαλείας και στη διαχείριση περιστατικού πνιγμονής από ξένο σώμα. Επίσης, ενημερώθηκαν για τη χρήση απιδινωτή καθώς επίσης και για τα διαδικτυακά εργαλεία που χρησιμοποιεί η KIDS SAVE LIVES στην αναζήτηση των θυμάτων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κο. Στεφανάκη, Ιδρυτή και Πρόεδρο του KIDS SAVE LIVES, την κα. Ρούσκα, Υπεύθυνη Επιστημονικής – Παιδαγωγικής Ομάδας καθώς και όλους τους εθελοντές που μας έδωσαν την ευκαιρία και τη δυνατότητα μέσα από το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα να διδαχτούμε καθηγητές και μαθητές τις αρχές του εθελοντισμού, να εκπαιδευτούμε στη χρήση τεχνικών με σκοπό τη διάσωση μιας ζωής που βρίσκεται σε κίνδυνο και να αντιληφθούμε ότι Τα Παιδιά μπορούν να σώσουν ζωές.

Με εκτίμηση,

Εκ του 2ου ΕΠΑΛ Σερρών

Ρέππας Στέφανος

Καθηγητής ΠΕ87.04