Όταν τα Συναισθήματα γίνονται Πράξεις! (4-4-2019)

To 2ο ΕΠΑΛ  Σερρών συμμετέχει στο πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ», που υλοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟESΙS, με το τεχνικό σχέδιο δράσης «Νοιάζομαι και Δρω στο 2ο ΕΠΑΛ». Ο Τομέας Υγείας Πρόνοιας & Ευεξίας του 2ου ΕΠΑΛ πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία,  την Πέμπτη 4 Απριλίου, Ημερίδα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης με τίτλο: Όταν τα Συναισθήματα γίνονται Πράξεις! «Συν-θέλω & Συν-αίσθημα». Στο πλαίσιο της ημερίδας διοργανώθηκε από το γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς με τίτλο «Αναπαραστάσεις σχέσεων γονιών και εκπαιδευτικών ως προγνωστικός παράγοντας  στην ψυχοκοινωνική υγεία των μαθητών».

Οι μαθητές της Α΄ τάξης του 2ου ΕΠΑΛ Σερρών συνεργάστηκαν με την καθηγήτρια Ψυχολογίας Μαίρη Γκούβα του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου και τις καθηγήτριες του 2ου ΕΠΑΛ, Αλεξανδρίδου Παρθένα ΠΕ 87.09  και Τσουμάνη  Ευαγγελία ΠΕ 87.02. Στη δράση συμμετείχαν μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Σερρών με στόχο τη γνωριμία και την επαφή των μαθητών διαφορετικών σχολείων τα οποία κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς πήραν μέρος στην βιωματική δράση «Διαπροσωπικές Σχέσεις & Ψυχική Υγεία». Έμφαση δόθηκε στην  ενημέρωσή τους πάνω σε  θέματα που έχουν σχέση με την ψυχική υγεία, την επικοινωνία, την αυτογνωσία, τη συναισθηματική έκφραση, την φροντίδα του σώματος και τις σχέσεις τους με τους γονείς, τους συνομήλικους και το άλλο φύλο.

Στόχος του βιωματικού σεμιναρίου ήταν να φέρει σε επαφή μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς συμβάλλοντας στη βελτίωση της καθημερινότητάς  τους παρουσιάζοντας θέματα Συμβουλευτικής και Προσωπικής Ανάπτυξης.

Σημαντική ήταν  ενημέρωση των μαθητών από την κ. Αικατερίνη Τζιούρα Διευθύντρια- Συντονίστρια Αιμοδοσίας Σερρών,  Βιοπαθολόγο, για το νόημα και τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας καθώς και η εισήγηση του εκπαιδευτικού του 2ου ΕΠΑΛ  Νικόλαου  Παπαοικονόμου ΠΕ87.07 με θέμα την σύσταση του αίματος.

Χαλάρωση στην πολύωρη ημερίδα  προσέφερε η καθηγήτρια του 2ου ΕΠΑΛ Αναστασιάδου  Μαρία ΠΕ 87.02 με την χορωδία του σχολείου καθώς και  το παιχνίδι ρόλων των μαθητών εμπνευσμένο από  την εθελοντική αιμοδοσία.

Συντονίστρια της ημερίδας ήταν η κ. Αχλαδά Σοφία ΠΕ 87.02, υπό την εποπτεία του Διευθυντή κ. Δομουχτσή Κωσταντίνου.

Θερμές ευχαριστίες  για την υποστήριξή τους  οφείλουμε σε όλους  όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτών των δράσεων.