Ημέρα μνήμης Θυμάτων Τροχαίων

Την Τετάρτη 20-11-2024, στα πλαίσια της Ημέρας Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων και ύστερα από πρόσκληση του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε για άλλη μία χρονιά ενημέρωση από το Τμήμα Τροχαίας Σερρών με θέμα τους κανονισμούς κυκλοφορίας και τις βέλτιστες πρακτικές οδήγησης με σκοπό την μείωση των ατυχημάτων και τη διασφάλιση της ασφαλείας όλων, των οδηγών και των πεζών, με επιτυχία.

Η ενημέρωση των μαθητών μας που έγινε από τον κ. Δαλδαβάνη Σ., Αστυνόμο, ήταν λεπτομερής και καίρια και απέσπασε το αμέριστο ενδιαφέρον τόσο των μαθητών όσο και των καθηγητών που την παρακολούθησαν. Αυτή την φορά οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν Γυαλιά Προσομοίωσης μέθης, χρήσης ουσιών και προσομοίωσης κούρασης. Έτσι με βιωματικό τρόπο έγινε σαφές ότι η οδήγηση σε αυτές της περιπτώσεις είναι άκρως επικίνδυνη.

Η συνεργασία μας με το Τμήμα Τροχαίας Σερρών σε εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης σχετικά με την οδική ασφάλεια έχει κρίσιμη σημασία για την ενίσχυση της επίγνωσης και της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς. Για τον λόγο αυτό προσβλέπουμε σε εκ νέου μελλοντική συνεργασία με κοινό στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Υπεύθυνη καθηγήτρια Σταμπούλογλου Μαγδαληνή ΠΕ Δημόσιας Υγείας