Σεμινάριο πιστοποίησης εκπαιδευτικών πάνω στην Πρώτες Βοήθειες από την Οργάνωση Kids Save Lives

Το Σάββατο 10/02 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 2ου ΕΠΑΛ Σερρών σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, ως μέρος του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Αγωγής Υγείας ‘’KIDS SAVE LIVES & ISAVElives FOR SCHOOLS’’ από την Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών “KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές” με στόχο την δωρεάν πιστοποίηση 1000 εκπαιδευτικών στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής (BLS).

To σεμινάριο διάρκειας 6 ωρών πραγματοποιήθηκε από την KIDS SAVE LIVES μέσα από ένα έγκριτο και ευχάριστο περιβάλλον με διαδραστικά σενάρια και βιωματικές δράσεις. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν απέκτησαν τις γνώσεις αλλά και την εμπιστοσύνη που χρειάζεται για να διαχειριστούν αποτελεσματικά περιστατικά απειλητικά για τη ζωή, κάνοντας χρήση μιας σειράς από δεξιότητες όπως είναι η Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) & η χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Το πρώτο μέρος του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2023 με δίωρη διαδικτυακή ενημέρωση των μαθητών του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας πάνω στο κόσμο των Πρώτων Βοηθειών.

Μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου μέρους το σχολείο μας θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα στο τρίτο και τελευταίο μέρος του Προγράμματος με δίωρη πρακτική εξάσκηση των μαθητών/-τριών ανά τμήμα στην Βασική Υποστήριξη Ζωής (BLS).

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Οργάνωση ‘’Kids Save Lives’’ για το πραγματικά σπουδαίο βιωματικό σεμινάριο πάνω στις Πρώτες Βοήθειες καθώς θεωρούμε ότι ρόλος εθελοντή εμπνέει αξίες εθελοντισμού, αλληλεγγύης, ισότητας και ασφάλειας, αξίες ζωής στα παιδιά μας, για να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο. Το αξίζουν.