Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος Α΄ Βοηθειών στο 2 ο ΕΠΑΛ Σερρών

Την Τρίτη 5/12/2023 πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Α’ Βοηθειών με θέμα: «Επείγουσες Καταστάσεις, αρχική εκτίμηση, αντιμετώπιση» , από τους εκπαιδευτές – διασώστες κ. Αλτίνογλου Ν. και κ. Γούσιο Γ., στο αμφιθέατρο του 2 ου ΕΠΑΛ Σερρών.
Αναλυτικότερα, το σεμινάριο περιλάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος σε θέματα της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, καθώς και αντιμετώπιση πνιγμονής , εσωτερικής και εξωτερικής αιμορραγίας και καταγμάτων . Το επιστημονικό υπόβαθρο των προαναφερθέντων εκπαιδευτών του ΕΚΑΒ καθώς και η μεταδοτικότητά τους βοήθησαν τους μαθητές της Β’ Λυκείου του τομέα Υγείας, όπως επίσης και τους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας να προσεγγίσουν με περισσότερη αυτοπεποίθηση την εκπαίδευση σχετικά με τη καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και την παροχή Α’ βοηθειών σε οξέα συμβάματα.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και το ΕΚΑΒ Ανατολικής Μακεδονίας, το οποίο παρέχει δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και την εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στους μαθητές και τους κατοίκους της περιοχής μας.