Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ελληνικό παιδικό χωριό στο Φίλυρο της Θεσσαλονίκης

Το ελληνικό παιδικό χωριό στο Φίλυρο της θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν την Παρασκευή 1/4/2022 μαθήτριες του τμήματος Βρεφοκομίας του 2ου ΕΠΑ.Λ. Σερρών, με τις καθηγήτριες τους κ. Βοζίκη Στ. (Βρεφονηπιοκόμο) και Ρουμάνου Π. (Φιλόλογο), προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας ενός διαφορετικού Θεσμού που φιλοξενεί στις δομές του παιδιά που το έχουν πραγματική ανάγκη.

Οι μαθήτριες ενημερώθηκαν από την αρμόδια κοινωνική λειτουργό για τον τρόπο λειτουργίας του παιδικού χωριού, τον «πατέρα», τις «μητέρες» και τις «θείες» που φροντίζουν τα παιδιά, τις εξωσχολικές δραστηριότητες τους, ενώ περιδιάβηκαν τον εξωτερικό χώρο για να δουν τις εγκαταστάσεις.

Ήταν πραγματικά μια διαφορετική επίσκεψη που άφησε μία  γλυκόπικρη γεύση, προβληματισμό αλλά και ελπίδα. Ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ συνέδραμαν με ένα συμβολικό ποσό την αξιόλογη αυτή  προσπάθεια.

Και εμείς οι ίδιοι αισθανόμαστε πως αυτό που κάνουμε είναι σταγόνα στον ωκεανό. Αλλά ο ωκεανός θα ήταν μικρότερος αν έλειπε αυτή η σταγόνα.

Μητέρα Τερέζα, 1910-1997