ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ-ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ?ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019-2020»

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις από την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, ώρα 12.00 έως και την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και ώρα 23:59.

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης λόγω τεχνικών προβλημάτων, οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν χειρόγραφη αίτηση (συνημμένο έντυπο αίτησης)  στο ΕΠΑ.Λ. επιλογής τους  την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019 και έως 14.00, και τα ΕΠΑ.Λ να προχωρήσουν στην καταχώριση των αιτήσεων αυτών στο Πληροφοριακό Σύστημα.

 

Διαδικασία Υποβολής αιτήσεων

 

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους στη διεύθυνση emathiteia.minedu.gov.gr Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι εκτυπώνουν την αίτηση και καταθέτουν το φάκελο με την εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση μαζί με τα παρακάτω συνοδευτικά έγγραφα-δικαιολογητικά στις διευθύνσεις των ΕΠΑ.Λ του επισυναπτόμενου Πίνακα  μέχρι και την Τρίτη 8 Οκτωβρίου και ώρα 14:00.

Σε περίπτωση αδυναμίας συμπλήρωσης της αίτησης ή τεχνικού προβλήματος, οι υποψήφιοι παρακαλούνται να επικοινωνούν με τα ΕΠΑ.Λ. στα οποία επιθυμούν να υποβάλλουν την αίτηση. Εάν δεν εξυπηρετηθούν μπορούν να αποστέλλουν e-mailστην ηλεκτρονική διεύθυνση e-mathiteia@sch.gr.

 

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και για όσους υποψήφιους πληρούν τις προϋποθέσεις υποβολής αίτησης και έχουν αναζητήσει και λάβει βεβαίωση δέσμευσης εργοδότη (http://www.minedu.gov.gr/texniki-ekpaideusi-2/mathiteia/odigos-efarmogis). Τονίζεται ότι ο εργοδότης δεν δύναται να έχει α? βαθμού συγγένεια με τον μαθητευόμενο.

 

Επισημαίνεται ότι η όποια επικοινωνία αποφοίτων με  ΕΠΑ.Λ. καθώς και η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο «Μεταλυκειακό έτος-Τάξη μαθητείας» δεν αντικαθιστά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

 

Σημειώνεται ότι κάθε υποψήφιος στην Δ΄ φάση υλοποίησης του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας έχει δικαίωμα υποβολής μόνο μίας αίτησης συμμετοχής και μόνο σε ένα ΕΠΑ.Λ. της επιλογής του.

 

Συνοδευτικά έγγραφα ? δικαιολογητικά

 

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα:

  1. A) Φωτοαντίγραφο:
  2. απολυτηρίου ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑΛ ή ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.
  3. πτυχίου ΕΠΑ.Λ. ή ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.
  4. ταυτότητας
  5. αποδεικτικού ΑΜΚΑ
  6. αποδεικτικού ΑΦΜ*
  7. γνωμοδότηση ΚΕΔΔΥ, για τους αποφοίτους του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.
  8. απολυτηρίου και πτυχίου του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών παλαιότερων ισότιμων τίτλων με έγγραφο ισοτιμίας ή/και αντιστοίχισης, εφόσον το έχουν λάβει από τις αρμόδιες υπηρεσίες
  9. B) Υπεύθυνη δήλωση (συνημμένο 2)

 

 

Ανακοίνωση προσωρινού πίνακα κατάταξης

 

Κατόπιν επεξεργασίας των αιτήσεων θα ανακοινωθεί προσωρινός πίνακας κατάταξης των υποψηφίων στην ιστοσελίδα του κάθε ΕΠΑΛ, της οικείας Δ.Δ.Ε. καθώς και στην ιστοσελίδα της οικείας Π.Δ.Ε.την Τετάρτη9Οκτωβρίου2019 έως τις 14.00.

Οι υποψήφιοι που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο «Μεταλυκειακό έτος-τάξη μαθητείας» (βλέπε σελ. 2) και έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο ΕΠΑ.Λ. κατατάσσονται κατ? έτος αποφοίτησης και προηγούνται οι υποψήφιοι που έχουν αποφοιτήσει , βάσει του χρόνου κτήσης του Πτυχίου τους, κατά το πιο πρόσφατο σχολικό έτος έναντι εκείνων των παλαιότερων σχολικών ετών. Στη συνέχεια για κάθε έτος οι υποψήφιοι κατατάσσονται ανάλογα με την κατηγορία που ανήκουν με βάση την ακόλουθη σειρά:

 

  1. Κάτοχοι α) απολυτηρίου και πτυχίου του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών του ΕΠΑ.Λ. του Ν.4386/2016, ανεξαρτήτως ηλικίας και β) απολυτηρίου και πτυχίου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ) του ν. 4415/2016, όπως ισχύει.
  2. Κάτοχοι απολυτηρίου ΓΕ.Λ. και πτυχίου του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών του ΕΠΑ.Λ. του Ν.4386/2016, ανεξαρτήτως ηλικίας, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.
  3. Κάτοχοι απολυτηρίου και πτυχίου του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών του ΕΠΑ.Λ. του Ν. 4186/2013 και του Ν. 3475/2006, κάτω των 25 ετών, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.
  4. Κάτοχοι απολυτηρίου ΓΕ.Λ. και πτυχίου του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών του ΕΠΑ.Λ. του Ν. 4186/2013 και του Ν. 3475/2006, κάτω των 25 ετών, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.
  5. Κάτοχοι απολυτηρίου και πτυχίου του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών του ΕΠΑ.Λ. του Ν. 4186/2013 και του Ν. 3475/2006, άνω των 25 ετών , εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.
  6. Κάτοχοι απολυτηρίου ΓΕ.Λ. και πτυχίου του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών του ΕΠΑ.Λ. του Ν. 4186/2013 και του Ν. 3475/2006, άνω των 25 ετών , εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.
  7. Κάτοχοι απολυτηρίου και πτυχίου του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών παλαιότερων τύπων σχολείων Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ισότιμων με το ΕΠΑ.Λ., εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Μεταξύ των υποψηφίων που ανήκουν στην ίδια κατηγορία προηγούνται εκείνοι που έχουν υψηλότερο βαθμό Πτυχίου Ειδικότητας. Σε περίπτωση ισοβαθμίας διενεργείται κλήρωση.

 

Οι κάτοχοι απολυτηρίου και πτυχίου του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου συμμετέχουν στα τμήματα «Μεταλυκειακού Έτους ? Τάξης Μαθητείας» με τις ακόλουθες επιλογές:

  1. με δεσμευμένη θέση Μαθητείας.
  2. σε ποσοστό προκηρυχθεισών θέσεων αθροιστικά όχι μεγαλύτερο του 10% εάν έχουν υποβληθεί αιτήσεις αποφοίτων ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ., ανεξαρτήτως ηλικίας.
  3. σύμφωνα με τα κριτήρια κατάταξης αποφοίτων που αναφέρονται ανωτέρω, σε περίπτωση που οι αιτήσεις των υποψηφίων είναι περισσότερες από το 10% των προκυρηχθεισών θέσεων.

 

Σημειώνεται ότι υποψήφιοι που πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις και έχουν αναζητήσει και λάβει βεβαίωση δέσμευσης εργοδότη οι ίδιοι, δικαιούνται  θέση στο Μεταλυκειακό έτος-Τάξη μαθητείας στην ειδικότητά τους, εφόσον η Τάξη Μαθητείας λαμβάνει έγκριση λειτουργίας από τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή από το Υ.ΠΑΙ.Θ.

Οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ. που είναι κάτοχοι πτυχίου δύο ή περισσότερων ειδικοτήτων δύνανται να συμμετέχουν στο «Μεταλυκειακό Έτος ? Τάξη Μαθητείας»  σε μία ειδικότητα της επιλογής τους.

 

Προθεσμία υποβολής ενστάσεων

 

Επί του προσωρινού πίνακα  είναι δυνατή η υποβολή ενστάσεων στο εκάστοτε ΕΠΑ.Λ. υποβολής της αίτησης(γίνονται δεκτές μόνο πλήρως αιτιολογημένες ενστάσεις) από την Πέμπτη10Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή11Οκτωβρίου2019και ώρα 12:00.

 

Ανακοίνωση τελικού πίνακα κατάταξης

 

Κατόπιν εξέτασης των ενστάσεων θα ανακοινωθεί τελικός πίνακας κατάταξης των υποψηφίων στην ιστοσελίδα του κάθε ΕΠΑΛ, της οικείας Δ.Δ.Ε. καθώς και στην ιστοσελίδα της οικείας ΠΔΕ την Δευτέρα14Οκτωβρίου 2019.

 

Εγγραφή

 

Οι υποψήφιοι που συγκαταλέγονται στον τελικό πίνακα κατάταξης ολοκληρώνουν την εγγραφή τους συμπληρώνοντας και υποβάλλοντας στα ΕΠΑ.Λ. την αίτηση εγγραφής (επισυναπτόμενο πρότυπο). Οι εγγραφές των μαθητευόμενων στα ΕΠΑ.Λ. που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα θα  πραγματοποιηθούν από τη Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 μέχρι και την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και ώρα 13:00. Σε περίπτωση που δεν προσέλθουν προς εγγραφή όλοι οι επιτυχόντες, καλούνται οι επιλαχόντες προς εγγραφή έως την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 13.00. Την ίδια ημέρα Πέμπτη 17/10/2019 ενημερώνονται οι μαθητευόμενοι που προχώρησαν σε εγγραφή σε τμήματα που δεν θα λειτουργήσουν λόγω μειωμένου αριθμού αιτήσεων για την δυνατότητα μετακίνησής τους σε ΕΠΑΛ που θα λειτουργήσουν τα τμήματα ειδικότητάς τους.

Στη συνέχεια την Παρασκευή 18/10/2019 αποφασίζεται η λειτουργία των τμημάτων του «Μεταλυκειακού έτους-τάξης μαθητείας».

Τα τμήματα του «Μεταλυκειακού έτους-τάξης μαθητείας» περιόδου 2019-2020 ξεκινούν στις 29/10/2019 και κατόπιν ενημέρωσης των μαθητευομένων από τα ΕΠΑ.Λ.

Οι συμβάσεις των μαθητευομένων με τους εργοδότες θα πρέπει να υπογραφούν από την Τρίτη29 Οκτωβρίου 2019 μέχρι και την Παρασκευή8Νοεμβρίου 2019μετά από συνεννόηση των μαθητευομένων με το ΕΠΑ.Λ. και τον εργοδότη. Η έναρξη σύμβασης μετά την 8/11/2019 απαγορεύεται.

Κατά την έναρξη λειτουργίας των τμημάτων οι μαθητευόμενοι θα συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο (microdata) βάσει προδιαγραφών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε κάθε περίπτωση πριν από την υπογραφή της σύμβασης Μαθητείας

 ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ-ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ

(ΑΦΟΡΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ  ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥ ΕΠΑ.Λ. ?Η ΙΣΟΤΙΜΟ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ)

 

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΕΠΑ.Λ. ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ
ΠΤΥΧΙΟ & ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ
ΕΠΑ.Λ. ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ
ΤΥΠΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ Ν.4386/2016oΝ.4186/2013oΝ.3475/2006o
Ενιαίου Ειδικού Επαγ. Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ) του Ν.4415/2016oΠαλαιότερων τύπων σχολείων Τεχνικής Επαγ. Εκπαίδευσης ισότιμων με το ΕΠΑ.Λ.o
ΕΤΟΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ
ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ
ΤΥΠΟΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΕΠΑ.Λ. o       ΓΕ.Λ. oΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ (Ενιαίου Ειδικού Επαγ. Γυμν.-Λυκείου)o      Άλλο  o
ΕΤΟΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΝΟΜΑ
ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
ΜΗΤΡΩΝΥΜΟ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
ΑΡ. ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
ΑΜΚΑ
ΑΦΜ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΠΟΛΗ
ΟΔΟΣ-ΑΡΙΘΜΟΣ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ
ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
e-mail

 

 

 

 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΝΑΙ o ΟΧΙ o
ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΠΤΥΧΙΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΝΑΙ o ΟΧΙ o
ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΝΑΙ o ΟΧΙ o
ΦΩΤΟΤΥΠΙΑΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣ ΚΕΔΥ (μόνο για αποφοίτους ειδικών σχολείων) ΝΑΙ o ΟΧΙ o
ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΑΜΚΑ ΝΑΙ o ΟΧΙ o
ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΑΦΜ2 ΝΑΙ o ΟΧΙ o
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ ΝΑΙ o ΟΧΙ o
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΝΑΙ o ΟΧΙ o

 

Ο κάτωθι υπογεγραμμένος υποψήφιος για το Μεταλυκειακό έτος-Τάξη Μαθητείας  επιθυμώ την εγγραφή μου σε άλλο ΕΠΑ.Λ. της ίδιας Π.Δ.Ε. εφόσον το τμήμα στο οποίο υποβάλλω αίτηση δεν λειτουργήσει ή είμαι επιλαχών και υπάρχει τμήμα με κενές θέσεις στην ίδια ειδικότητα στην οικεία Π.Δ.Ε. με ευθύνη του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.Επίσης, δηλώνω ότι είμαι εκτός Απασχόλησης, Εκπαίδευσης ή κατάρτισης.                                                                                                                                                                                                                                      Ημερομηνία????????

 

Ο/Η αιτών/αιτούσα

 

 

(Ονοματεπώνυμο και υπογραφή)

 

 

 

 

Οδηγίες:

  1. Σε περίπτωση που δεν έχετε δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, συμπληρώστε τον αρ. Διαβατηρίου
  2. Το ΑΦΜ μπορεί να μείνει κενό, αλλά υποχρεούστε να προσκομίσετε αποδεικτικό ΑΦΜ κατά την εγγραφή σας.
  3. Επιλέξτε προσεκτικά τον τύπο πτυχίου σας (αναγράφεται πάνω στο πτυχίο σας). Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε συμβουλευτείτε το ΕΠΑ.Λ. αποφοίτησής σας.
  4. Σε περίπτωση που έχετε πτυχίο παλαιότερων τύπων σχολείων Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ισότιμων με το ΕΠΑ.Λ., η συνάφεια του πτυχίου σας με την επιλεγμένη ειδικότητα θα ελεγχθεί από το ΕΠΑ.Λ. Μαθητείας κατά τον έλεγχο δικαιολογητικών και ενδέχεται να απορριφθεί.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον παρακάτω σύνδεσμο για τις ηλεκτρονικές τους αιτήσεις και στη συνέχεια να καταθέτουν την αίτησή τους μαζί με όλα τα δικαιολογητικά στο 2ο ΕΠΑ.Λ Σερρών μέχρι τις 08/10/2019

https://e-mathiteia.minedu.gov.gr/