Εθελοντισμός και Αιμοδοσία στο 2ο ΕΠΑΛ

Η σχολική κοινότητα του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Σερρών σε συνεργασία με την κινητή μονάδα του Γ.Ν.Ν. Σερρών πραγματοποίησε την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 εθελοντική αιμοδοσία στις εγκαταστάσεις του σχολείου.

Η Διευθύντρια της Αιμοδοσίας-Αιματολογικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου κα Αικατερίνη Τζιούρα με εξαιρετικά γόνιμο τρόπο συνέβαλε στην ευαισθητοποίηση των μαθητών του σχολείου πραγματοποιώντας το προηγούμενο χρονικό διάστημα παρουσίαση με θέμα  «Εθελοντισμός και Αιμοδοσία».

Το Σχολείο, ο Τομέας Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας με τις ειδικότητες Βοηθών Νοσηλευτών και Βοηθών Ιατρικών Εργαστηρίων υλοποίησαν εθελοντική αιμοδοσία με κύριο στόχο της δράσης την ενίσχυση της υπάρχουσας τράπεζας αίματος και κύριο σκοπό την ενθάρρυνση και κατά συνέπεια την ανάπτυξη πράξεων Αλληλεγγύης, Ανθρωπιάς, Αλτρουισμού. Ιδέες που προσδίδουν αξιακό περιεχόμενο στη ζωή της σχολικής κοινότητας έτσι ώστε οι μαθητές να εντρυφήσουν και να γίνουν πολλαπλασιαστές της Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Η ανταπόκριση των μαθητών και των εκπαιδευτικών ήταν ιδιαίτερα συγκινητική. Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Κωνσταντίνος Δομουχτσής , αναφερόμενος στην πραγματοποιηθείσα δράση δήλωσε:

«Η εθελοντική αιμοδοσία συνιστά μια επιμορφωτική λειτουργία. Αποτελεί μια ευγενική πράξη προσφοράς αίματος που τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές. Είναι γνωστό πως το αίμα δεν αγοράζεται ούτε πουλιέται παρά μόνο προσφέρεται, χαρίζεται, δωρίζεται και αυτό το καθιστά πολύτιμο. Μέσα σε ελάχιστες ώρες συγκεντρώθηκαν 46 φιάλες αίματος με αποτέλεσμα να επιτευχθεί ο στόχος της ενίσχυσης της τράπεζας αίματος του σχολείου μας. Ευχαριστούμε όλους αυτούς οι οποίοι στήριξαν την προσπάθειά μας».