27η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων

Την Παρασκευή 2-2-2018, οι μαθητές του Τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος επισκέφθηκαν την 27η  Διεθνή Έκθεση  Γεωργικών Μηχανημάτων , Εξοπλισμού & Εφοδίων.

H αγροτική έκθεση  αποτελεί το επίκεντρο των εξελίξεων του αγροτικού κλάδου και με τη διεθνή της ακτινοβολία  συμβάλει ουσιαστικά στο «άνοιγμα» νέων αγορών, στην ενίσχυση της εικόνας καθώς και στην προώθηση των αγροτικών μηχανημάτων, εξοπλισμών, εφοδίων και υπηρεσιών.

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στους χώρους των περιπτέρων, να δουν βελτιωμένα και καινοτόμα εκθέματα και υπηρεσίες, να αναβαθμίσουν το γνωστικό αντικείμενο του αγροτικού κλάδου, καθώς επίσης να συζητήσουν με τους αντιπροσώπους των εκθεμάτων παίρνοντας χρήσιμες πληροφορίες για καινοτόμες  προσεγγίσεις παραγωγής και ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας. Εντυπωσιάστηκαν από την τεχνολογική εξέλιξη με τη χρήση πολλών νέων μηχανημάτων (γεωργικοί ελκυστήρες, γεωργικά μηχανήματα, σπόροι, φυτώρια, θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, αρδευτικά δίκτυα κ.α.)  , καλύπτοντας όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας από την καλλιέργεια μέχρι τη συγκομιδή και την επεξεργασία των γεωργικών προϊόντων.