Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου

Η Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου εορτάστηκε και φέτος από το 2ο ΕΠΑΛ Σερρών, όπως από όλα τα σχολεία της Ελλάδος.

Στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου  η γιορτή της Ελληνικής Σημαίας, λιτή αλλά οργανωμένη με ευθύνη και σθένος από τις καθηγήτριες Δημοσθένους Δέσποινα, Αλεξανδρίδου Παρθένα και τα παιδιά του σχολείου.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε κείμενα που απέδιδαν το χρονικό του ?40, τραγούδια και βίντεο  αφιερωμένα στους αγώνες του Ελληνισμού κατά την περίοδο του ?40 έως ?44. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατάληψη του οχυρού Ρούπελ, στη θυσία του λοχαγού Δημητρίου Ίτσιου, στον Κωνσταντίνο Κουκίδη, τον δεκαεπτάχρονο Πόντιο Φρουρό της Ακρόπολης κατά την ημέρα της εισόδου των Γερμανών στην Αθήνα καθώς και στο ολοκαύτωμα των Κερδυλλίων Σερρών.

Τα τραγούδια που ακούστηκαν αποδόθηκαν  από τη χορωδία και την ορχήστρα  του σχολείου με την  προετοιμασία των καθηγητριών  Μιχαήλου Στέλλα και Αναστασιάδου Μαρία.

Τη γιορτή έκλεισε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Δομουχτσής Κωνσταντίνος με ένα σύντομο αλλά γεμάτο εθνική υπερηφάνεια λόγο για το ΟΧΙ που τόλμησαν να βροντοφωνάξουν οι Έλληνες ενάντια στο Γερμανικό – Ιταλικό Φασισμό.