Επίσκεψη στις εταιρείες ΡΟΥΠΕΛ και ΜΑΡΣΕΛ

Στις 18-1-2018 οι μαθητές του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και περιβάλλοντος του τμήματος Ζωϊκής παραγωγής και του τμήματος τροφίμων με τη συνοδεία των καθηγητών τους κ. Σίσκου Εύας και κ. Κιουρτσίδου Σμαρώς, πραγματοποίησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη σε δυο διαφορετικούς προορισμούς.

Η πρώτη επίσκεψη έγινε στα σφαγεία ΡΟΥΠΕΛ στο Χορτερό Σερρών.

Η εταιρεία είναι μετοχική με μετόχους τους ίδιους τους εργαζόμενους. Το σφαγείο είναι από τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων με τρείς γραμμές σφαγής Βοοειδών αιγοπροβάτων και χοιρινών.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του σφαγείου από το πρόεδρο και το κτηνίατρο σφαγείου και στη συνέχεια έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση ενημέρωση για τις δραστηριότητες του σφαγείου.

Η δεύτερη επίσκεψη αφορούσε την εταιρεία MARSEL Αμπέλα Σερρών.

Η εταιρεία ΜΑΡΣΕΛ δημιουργήθηκε το 1984 χρησιμοποιώντας διαλεχτή ελληνική πρώτη ύλη κρέατος από τρία (3) ιδιόκτητα χοιροστάσια. ?Έχουν σα στόχο την προσέγγιση του συνόλου των καταναλωτών, παράγοντας προϊόντα καθημερινής διατροφής εστιάζοντας στην δημιουργία γευστικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας και απαράμιλλης γεύσης.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στη γραμμή παραγωγής, στο εργαστήριο, στους χώρους αποθήκευσης και στα γραφεία της επιχείρησης.

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους των δυο εργοστασίων που μας δέχτηκαν και έδωσαν στους μαθητές τη δυνατότητα να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις και να δουν από κοντά όλα αυτά που διδάσκονται θεωρητικά στο σχολείο τους.