Building the Cultural Bridge of Friendship

Σχετικά με το πρόγραμμα

        Στο 2ο ΕΠΑΛ Σερρών κατά τη διετία 2012-14 υλοποιείται  Πολυμερής Σύμπραξη Ευρωπαϊκών Σχολείων στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius το οποίο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ)
          Στα πλαίσια της δράσης Comenius θα συνεργαστούμε με τέσσερα ευρωπαϊκά σχολεία από διαφορετικές πόλεις και χώρες της Ευρώπης.
          • Με το  σχολείο  ÖZEL MALTEPE GÖKYÜZÜ ORTAOKULU  που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη  της Τουρκίας
          • Με το σχολείο ESCOLA BASICA E SECUNDARIA DAS LAJES DO PICO-που βρίσκεται στο νησί Pico  (Αζόρες) της Πορτογαλίας
          • Με το σχολείο SPOLECZNE LICEUM OGOLNOKSZTALCACE I SPOLECZNE GIMNAZJUM IM.POLSKICH NOBLISTOW που βρίσκεται στην πόλη Kwidzyn της Πολωνίας
          • Με το σχολείο 73 SOU HIGH SCHOOL WITH EDUCATION FOREIGN LANGUAGES "VLADISLAV GRAMATIK που βρίσκεται στην πόλη Σόφια της Βουλγαρίας
       Τίτλος του προγράμματος είναι  Building the Cultural bridge of friendship –«Οικοδομώντας Πολιτιστικές γέφυρες φιλίας»
          Η συνεργασία των σχολείων θα επιτευχτεί με τη χρήση παραδοσιακών μεθόδων, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και με ανταλλαγή επισκέψεων ενώ η προσέγγιση του θέματος θα γίνει διαθεματικά.
          Σκοπός του προγράμματος είναι μαθητές και καθηγητές από διαφορετικές χώρες να συνεργαστούν, να  γνωρίσουν τον πολιτισμό και τη ζωή άλλων λαών, να προβάλουν τον τόπο καταγωγής τους και τις παραδόσεις τους (χορός, μουσική , εκπαίδευση, τοπικά προϊόντα, παιχνίδι κλπ) να προβληματιστούν πάνω στις ομοιότητες και τις διαφορές των λαών, να ευαισθητοποιηθούν πάνω σε θέματα πολιτισμού.
          Τα οφέλη από την υλοποίηση της πολυμερούς σχολικής σύμπραξης  Comenius προσδοκούμε να είναι πολλά για το σχολείο και την τοπική κοινωνία. Το πρόγραμμα αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για συνεργασία και επαφή με τη διεθνή μαθητική κοινότητα. Οι μαθητές θα γνωρίσουν άλλους ευρωπαίους μαθητές, θα συνεργαστούν μαζί τους θα ανταλλάξουν ιδέες, θα υποδεχτούν στο σχολείο μας αποστολές άλλων χωρών. Κάποιοι από τους μαθητές μας θα συμμετάσχουν στις αποστολές που θα επισκεφτούν τα άλλα σχολεία, όπου θα γνωρίσουν την κουλτούρα και την καθημερινότητα άλλων λαών αναπτύσσοντας δεξιότητες, όπως τη χρήση  της αγγλικής γλώσσας και τα εργαλεία web.
          Οι καθηγητές θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ευρωπαίους συναδέλφους τους, να ανταλλάξουν ιδέες και προβληματισμούς σε νέες διδακτικές μεθόδους. Η τοπική κοινωνία θα έχει τη  δυνατότητα ενεργής συμμετοχής με την εμπλοκή γονέων, τοπικών φορέων κ.ά. φέρνοντας κοντά τους Ευρωπαϊκούς λαούς και πολιτισμούς.
          Το σχολείο μας και η ευρύτερη περιοχή θα αποτελέσουν για τους ευρωπαίους συνεργάτες μας σημείο αναφοράς στον ευρωπαϊκό χάρτη, όπως και για μας οι δικοί τους τόποι.

          Η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

            ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

          Κωνσταντίνος  Σ. Τενεκετζής  (Διευθυντής)
          Αγγελική  Αρβαντά  (Συντονίστρια)
          Αργυρή Αλεξιάδου
          Δημοσθένης Γεωργιτζίκης
          Ζωή Μαργούδη
          Χαρίκλεια Νάτση

        ΜΑΘΗΤΕΣ

  1. Αιμίλιος Γεωργιάδης
  2. Μαρίζα Μιχαλάκη
  3. Κατερίνα Καταλακίδου
  4. Ιωάννα Λάπατα
  5. Πελαγία Κοταλακίδου
  6.  Κώστας Πεχλιβανίδης
  7. Ελιζάβετ  Μυσιρλή
  8. Βασίλης  Καρατζιάς
  9. Κατερίνα Γκαρκάνα
  10. Θάλεια Σταλιοπούλου
  11. Γλυκερία   Μπασνά   
  12. Νατάσα  Αχλατλή
  13. Νίνα Τσορουχίδου
  14. Κωνσταντίνα Κελεσίδου
  15. Γρηγορία Λάπατα
  16. Καλλιόπη Τόττα