Το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Γράφει ο Ρέππας Στέφανος,

Την Πέμπτη 14/12/2023, τα τμήματα του Τομέα Υγείας του Εργαστηριακού Κέντρου Σερρών, Νοσηλευτικής και Ιατρικών Εργαστηρίων, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.
Το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων επισκέφτηκε τον Εργαστηριακό Τομέα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Εκεί οι μαθητές και οι καθηγητές του τμήματος είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τους συναδέλφους Τεχνολόγους Ιατρικών Εργαστηρίων κο. Βασδέκη και κο. Σουκιούρογλου σε διάφορα εργαστήρια όπως το Αιματολογικό, Βιοχημικό & το Μικροβιολογικό και να δουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας των εργαστηρίων. Επίσης, τους δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουν με εργαζομένους για τα επαγγελματικά δικαιώματα, τις υποχρεώσεις, το ρόλο και τα καθήκοντα τους μέσα στο εργαστήριο. Επιπλέον, συνομίλησαν και με φοιτητές του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του ΔΙ.ΠΑ.Ε., οι οποίοι πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση, σχετικά με τις ευκαιρίες εξέλιξης τόσο επαγγελματικής όσο και ακαδημαϊκής που μπορεί να έχει ένας απόφοιτος του τμήματος κάνοντας πρακτική σε ένα μεγάλο νοσοκομείο και φοιτώντας σε ένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα.
Στο τέλος της επίσκεψης οι μαθητές έμειναν ευχαριστημένοι τόσο από τη ξενάγηση όσο και από τις πολλές πληροφορίες σχετικά με την επαγγελματική σταδιοδρομία που μπορεί να έχει ένας Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων στην Ελλάδα. Το ραντεβού μας με το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ανανεώθηκε για το νέο έτος.
Σίγουρα ο δρόμος για τους μαθητές μας δεν είναι εύκολος αλλά προσπαθώντας μπορούν να κατακτήσουν τα όνειρά τους. Εμείς θα θέλαμε να τους ευχηθούμε υπομονή, επιμονή και καλή σταδιοδρομία στη ζωή τους.


Οι καθηγητές του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων,
Κρητικού Αιμιλία, ΠΕ87.04
Ρέππας Στέφανος, ΠΕ87.04